Η σχολή

Το “Εργαστήρι Ηχοληψίας Βόλου” δημιουργήθηκε από μία ομάδα καταρτισμένων ηχοληπτών/μουσικών που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μουσική και τον ήχο.

Tο εργαστήρι διαθέτει  σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και η  συγκρότηση των τμημάτων είναι ολιγομελής (<6 ατόμων). Με την επιτυχή ολοκλήρωση  του προγράμματος παρέχεται ισχυρό πιστοποιητικό σπουδών από τον αναγνωρισμένο Βρετανικό φορέα πιστοποίησης NOCN  (National Open College Network) που δραστηριοποιείται  σε 180 χώρες παγκοσμίως τα τελευταία 30 χρόνια.

Σκοπός του προγράμματος είναι να μεταδοθούν όλες οι απαιτούμενες τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες με τέτοιον τρόπο ώστε ο σπουδαστής να διαμορφώσει μία ολοκληρωμένη αισθητική και τεχνική αντίληψη πάνω σε θέματα που αφορούν την τεχνολογία του ήχου και τη μουσική.

Για αυτό δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα σπουδών με διαφορετική τακτική από την αντίστοιχη της τυπικής εκπαίδευσης.

Η ύλη των διάφορων μαθημάτων δε διδάσκεται αυτόνομα, αλλά προσαρμόζεται μέσα σε ολοκληρωμένες εργαστηριακές θεματικές ενότητες, όπου η διδασκαλία της θεωρίας και οι εφαρμογές του εργαστηρίου γίνονται ταυτόχρονα. Με τη βοήθεια του εργαστηριακού εξοπλισμού, σε άμεση συνεργασία με το zk live & recording studio, καλύπτεται πρακτικά όλο το φάσμα της σύγχρονης τεχνολογίας του ήχου όπως recording, mixing, mastering, music production, P.A, εγκαταστάσεις ηχητικών συστημάτων, broadcasting κ.α

Από τις πρώτες κιόλας ενότητες δίνονται σημειώσεις και αφιερώνεται σημαντικός χρόνος στο στούντιο για πρακτική εξάσκηση υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών.

Με αυτόν τον τρόπο ο σπουδαστής εξοικειώνεται άμεσα με τα μηχανήματα και αφομοιώνει σταδιακά και ουσιαστικά την θεωρία μέσω της πρακτικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικότητες ,τα δίδακτρα και τις ώρες των προγραμμάτων μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσετε.

Επίσης μπορείτε να προγραμματίσετε συνάντηση με τους διδάσκοντες για να ενημερωθείτε και να τους γνωρίσετε και από κοντά.

Με εκτίμηση η ομάδα του “Εργαστηρίου Ηχοληψίας Βόλου”